OS 2003 sabel

De Open Steenwijkerwoldse van 2003 was de zwaarst bezette tot nu toe. Onder andere doordat de organisatie dit jaar zelfs verzoeken tot uitnodiging kreeg. De OS is en blijft een invitatietoernooi maar met verzoeken tot invitatie wordt welwillend omgegaan.

Vandaar dat we maar liefst 8 deelnemers hadden. Uit Delft Etienne, Paulus en Sjors. Uit Amsterdam Anton en Erik. Uit Utrecht Laurens. Nieuw op de OS was Oskar uit Zoetermeer. En ikzelf vertegenwoordig natuurlijk Steenwijkerwold.

Voor zover de kinderen van alle schermers er oud genoeg voor zijn hebben ze al een gezonde interesse in schermen. Mette kan al aardig assisteren bij het jureren. De kleintjes hadden gelukkig de speeltuin van de school om ze bezig te houden. De OS is in ieder geval de wedstrijd die verhoudingsgewijs het meeste publiek trekt, want iedereen komt met het hele gezin.

De Steenwijkerwolds kampioen van 2003 is Etienne van Cann. De finale tegen Oskar was, zoals te verwachten was, een uiterst spannende partij. Tijdens de barbequeue werden de partijen weer gevalueerd en de wonden gelikt.

De OS heeft inmiddels een vaste groep deelnemers, en er komen er regelmatig bij. Voor volgend jaar bezint de organisatie zich op een nieuwe aanpak. Misschien is dat electrisch schermen waar ik wel eens van gehoord heb iets voor de OS...

Schermen
OS 2002 floret
OS 2002 sabel
Reactie
Noord
Siljanskrinnet (1047 km)
West
GPS wandeling (68 km)
Hier
(52.8,6.05)
Oost
Waypoints verzamel... (531 km)
Zuid
Zeilen (12 km)
Voor
Roannaise: Champag... (3 weken)
Nu
(2003-7-6)
Na
Bergvliegen (2 weken)