Roannaisse: Vial

De Roannaisse is een kleine wijnstreek ten noordwesten van de Beaujalais. De Roannaisse heeft betere tijden gekend. De phyloxera heeft ook hier in de 19e eeuw flink huisgehouden en de streek is dat eigenlijk nog steeds niet te boven gekomen. Tegenwoordig telt de streek een redelijk aantal wijnboeren die bezig zijn de kwaliteit te verbeteren. We komen regelmatig in de Roannaisse omdat we vaak in de buurt op vakantie gaan. En natuurlijk drink je dan liefst de wijn uit de streek.

De wijn van de broers Vial ontdekten we omdat deze op de kaart van een lokaal restaurant staat. Daarvoor hadden we de mensen geloofd die zeiden dat de lokale wijn het drinken niet echt waard was, maar dit viel reuze mee. We zijn maar eens gaan proeven op het domein.

Alle wijn wordt gemaakt van de Gamay druif, met als in de Beaujalais. De rode wijnen zijn vrij fruitig en kunnen niet te lang blijven liggen. De rose wijnen zijn niet zuur maar droog. Op de foto zie je de wijnstokken van Vial met een fles rose op een mooie dag. Een mooie dag trouwens om die fles gekoeld op te trekken.

Wijn
Roannaise: Champagny
Roannaise: Neron
Reactie
Noord
Roannaise: Champag... (7 km)
West
Cornish (5797 km)
Hier
(46.02,3.93)
Oost
Kruispunt Roanne (5 km)
Zuid
Roannaise: Neron (3 km)
Voor
Unigis (2 maanden)
Nu
(2002-6-7)
Na
OS 2002 sabel (1 maand)