Chicago

Chicago! Je kent de beelden van de stad uit tientallen films wat het heel vreemd maakt om er zelf in rond te lopen. Iris' schoolvriend Franc ging in Chicago trouwen met Jennie en ze nodigden ons uit om erbij te zijn. Dat wilden we niet missen. Dus een paar dagen voor het grote gebeuren vlogen we naar de VS om de stad alvast te bekijken. Genoeg te zien in Chicago. Maar in maart kan het er bijtend koud zijn.

Chicago heeft architectuur van het overdonderende soort. Hoge zakelijke gebouwen (zoals Hancock Tower hiernaast) staan naast wolkenkrabbers met zuilen en een soort prieeltjes op het dak. Het is ook de stad van de mooie suburban villas van Frank Lloyd Wright.

Zijn huis en studio zijn te bezoeken. Het huis kan je niet mooi noemen, het is een circus van aangebouwde experimenten. Hij geloofde in een hands on benadering dus wanneer hij iets wilde proberen moest het huis eraan geloven. Op de foto links zie je het uitzicht vanaf Hancock Tower, de lange weg die van linksonder naar de verte verdwijnt is Chicago Avenue. Toen het huis van Frank Lloyd Wright werd gebouwd stond het aan deze weg aan de rand van de stad, 20 mijl buiten het centrum.

De avond van de 21e vertrokken we weer uit Chicago. Het was onbewolkt en de piloot was zo vriendelijk een lange bocht om het centrum te maken zodat we alles nog een keer vanuit de lucht konden zien.

Reactie
Noord
Kruispunt Waddenze... (6584 km)
West
.
Hier
(41.89,-87.62)
Oost
Cornish (1261 km)
Zuid
Nucleair tourisme (12 km)
Voor
Roannaise: Neron (4 maanden)
Nu
(2004-03-17)
Na
Nucleair tourisme (2 dagen)